Mașinile ProFruit Machinery sunt soluții de încredere pentru prelucrarea legumelor. Mașinile sunt adaptate pentru diverse legume, inclusiv morcovi, ghimbir, sfeclă roșie și verdeață cu frunze.
Procesul începe cu descărcarea a produselor din containere folosind cuva basculantă UNLOADER 800. Transportorul de sortare sortează și zvântă produsele, asigurându-se că numai cele mai bune produse continuă în procesul tehnologic.
După ce se termină procesul de cojire și curățare al legumelor rădăcinoase, acestea intră mașina de spălat cu bule și de tocat fructe cu elevator AQUAMILL pentru a termina procesul de spălare și măcinare și transformare în piure pentru procesare ulterioară. Aceeași procedură se aplică și pentru legumele cu frunze precum spanac, țelină, salată.
Extragerea sucului se face cu presele cu bandă POWERPRESS, cunoscute pentru performanța lor și capacități începând de la 400 kg/h până la 3000 kg/h. Extragerea sucului de legume este simplă și eficientă, păstrând în același timp calitatea.
Gestionarea eficientă a deșeurilor este asigurată cu un transportor cu șurub pentru piure presat, care transportă și elimină restul de piure de legume, minimizând deșeurile și maximizând eficiența pe întreaga linie de procesare.
Legumele astfel procesate sunt transferate în rezervoare speciale din oțel inoxidabil, concepute pentru colectare eficientă. Se obișnuiește amestecarea sucului de legume cu suc de mere, portocale sau alte fructe pentru a maximiza timpul de conservare. În acest fel, pasteurizatoarele ECO HEAT sau HEAT pot fi folosite pentru a preveni fermentarea sucului. Dacă sucurile trec prin etapa de pasteurizare, acestea pot fi umplute direct în sticle cu dispozitivul manual GRAVITY sau cu umplute sub vacuum.
Cu experiența ProFruit Machinery privind mașinile de prelucrare a legumelor, se pot produce sucuri de legume de cea mai bună calitate.