Cu echipamentele ProFruit Machinery, se poate face o producție de calitate premium cu fructe tropicale, cum ar fi suc de mango, guava, ananas și alte fructe similare.
Procesul începe cu descărcarea a produselor din containere folosind cuva basculantă UNLOADER 800. Transportorul de sortare sortează produsele, asigurându-se că numai cele mai bune produse continuă în procesul tehnologic.
Fructele sortate sunt spălate folosind mașina de spălat fructe și legume AQUA 3000, apoi sunt zdrobite cu tocătorul cu elevator pentru spălat fructe și legume MAXIMILL 1000 – 3000. Procesul poate fi realizat și cu mașina de spălat cu bule și de tocat fructe cu elevator AQUAMILL, care asigură spălarea cu bule a produselor și le zdrobește într-un piure pentru procesare ulterioară. Unele fructe, precum mango, nu sunt zdrobite înainte de procesare din cauza gustului amar al cojii. Vă sfătuim să folosiți numai mașina de spălat.
Pentru prelucrarea guavei, fructele sunt separate de sâmburi și zdrobite în mașina DESTONE 500-1000-2000. În această primă etapă, mașina îndepărtează sâmburii și coaja. Mango și ananas trec prin mașina de separare a sâmburilor și zdrobire DESTONE 500-1000-2000 pentru a 2-a etapă, unde au loc procese ulterioare de separare a sâmburilor și a pulpei, pentru rafinarea pulpei/piureului.
Sucurile/piureul extrase sunt apoi colectate și depozitate temporar în rezervoare din oțel inoxidabil, care menține prospețimea și calitatea. Pentru a obține o consistență și o textură uniformă, sucul este supus omogenizării folosind un omogenizator.
În final, sucul este pasteurizat pentru a-i asigura siguranța și a-i prelungi termenul de valabilitate. Se poate folosi pasteurizatorul CLU/gaz HEAT 500/1000 sau pasteurizatorul electric ECO HEAT 300/500, fiecare oferind capabilități optime de pasteurizare.
După etapa de pasteurizare, sucurile pot fi umplute direct în sticle cu dispozitivul manual GRAVITY sau cu umplute sub vacuum.
Sucul procesat este ambalat utilizând mașina automată de umplere Bag in Box AUTOFLOW sau în sticle sub vacuum.