ProFruit Machinery are o vastă experiență în domeniul mașinilor de prelucrare a sucului de fructe.
Procesul de fabricație începe cu descărcarea fructelor, operațiune facilitată de sistemul cu cuvă basculantă UNLOADER 800, asigurând o transfer lin în linia de procesare. După acest pas inițial, fructele sunt sortate și pregătite pe banda transportoare de sortare, garantând că numai fructele de cea mai bună calitate continuă în procesare.
După sortare, fructele sunt spălate și zdrobite folosind mașina de spălat cu bule și zdrobit pentru fructe cu elevator AQUAMILL. Dacă fructele sunt deja spălate, procesul poate continua cu zdrobitorul pentru fructe.
Piureul de fructe de pădure este transferat cu ajutorul pompei pentru piure de fructe într-un schimbător de căldură tub în tub, ceea ce asigură temperatura ideală de presare a fructelor.
Cu accent pe calitate și eficiență, sucul este apoi presat folosind presa pneumatică pentru fructe, folosind tehnici menajante, dar eficiente pentru a extrage un suc de cea mai bună calitate. După extracție, sucul intră în rezervoare din oțel inoxidabil, unde este stocat în vederea etapelor ulterioare de procesare. Pentru a asigura consistența și textura uniformă, sucul este supus omogenizării folosind un omogenizator.
În etapele finale ale procesării, sucul este supus pasteurizării pentru a asigura siguranța și a prelungi termenul de valabilitate. Există opțiunea de a alege între pasteurizatorul CLU/gaz HEAT 500/1000 sau pasteurizatorul electric ECO HEAT 300/500, fiecare oferind capabilități fiabile de pasteurizare.
Sucul procesat este umplut în recipiente folosind fie umplerea automată pentru cutii AUTOFLOW, fie umplerea manuală pentru sticle GRAVITY, gata să încânte consumatorii cu aroma și prospețimea sa irezistibilă.