La ProFruit Machinery, producem echipamente de cea mai înaltă calitate pentru fabricarea cidrului din diverse fructe. Mașinile noastre de procesare garantează producerea de cidru în condiții de siguranță, stabilitate și rentabilitate, asigurând păstrarea aromelor și proprietăților naturale.
Procesul începe cu descărcarea a produselor din containere folosind cuva basculantă UNLOADER 800. Ulterior, transportorul de sortare sortează și zvântă produsele, asigurându-se că numai cele mai bune produse continuă în procesul tehnologic.
Gustul cidrului depinde de mulți factori, unul dintre aceștia fiind spălarea. După ce produsele sunt spălate și curățate delicat cu mașina de spălat fructe și legume AQUA 3000, sunt apoi procesate prin mașina de zdrobit corespunzătoare. Produsele pot fi procesate fie prin tocătorul cu elevator pentru spălat fructe și legume MAXIMILL 1000, fie prin tocătorul cu elevator pentru spălat fructe și legume MAXIMILL 3000, în funcție de capacitatea necesară. Alternativ, pentru un proces simplificat, poate fi utilizată mașina de spălat cu bule și de tocat fructe cu elevator AQUAMILL, combinând eficient ambele etape de spălare și mărunțire.
După tocare se extrage sucul folosind prese cu bandă POWERPRESS. Aceste mașini excelează în presarea masei de fructe, extrăgând eficient sucul. Disponibile în capacități cuprinse între 400, 800, 1200, 1500 și 3000 kg/h, presele noastre cu bandă răspund diferitelor nevoi de producție.
Piureul rămas este transportat utilizând transportorul cu șurub pentru piure presat. Această soluție eficientă minimizează risipa și maximizează eficiența.
După procesul de extracție a sucului, cidrul este transferat în cele 2 tipuri de rezervoare ale noastre special concepute: Rezervoare VC cu capac flotant sau rezervoare de fermentație sub presiune, unde are loc fermentația. Toate rezervoarele au mantale de răcire opționale care asigura temperatura constanta a produsului în timpul procesului. Aceste rezervoare oferă mediul ideal pentru fermentație, permițând ca zaharurile din suc să fie transformate de drojdii în alcool.
După terminarea procesului de fermentație și cidrul a atins profilul de aromă dorit, acesta este gata pentru filtrare. Filtrul cu plăci filtrează perfect cidrul la nivelul dorit de claritate.
Ultimul pas în procesul de fabricare a cidrului este umplerea. Sticlele pot fi umplute manual în GRAVITY, fermentația urmând a se termina în interiorul sticlei după procesul de umplere, sau puteți folosi umplerea cu contrapresiune după ce întreaga fermentație este făcută în rezervor. După umplerea sticlelor, acestea se închid cu Crown Capper sau Screw Capper. Ultimul pas al procesului este etichetarea, aceasta încheie producția de cidru, care este pregătit pentru livrare.